2017. június 23., péntek
Így gyűjtsük szelektíven a hulladékot!
2011. február 18. | Utolsó módosítás: 2011. február 18., péntek, 9:18
Győrben már csaknem egy évtizede megszokott látványt jelentenek a szelekítv konténerek. Vidéken harang alakúak a gyűjtők, a papír, az üveg és a fémgyűjtő egyforma méretű, a műanyaggyűjtő nagyobb.
   
A gyűjtőszigeteken elhelyezhető anyagok:

műanyag,
papír,
üveg és
fém

csomagolási hulladékok.

Nagyon fontos, hogy a műanyag palackokat össze kell lapítani, a karton papírokat pedig kisebb darabokra kell tépni bedobás előtt, így sokkal több belefér belőlük a gyűjtőedénybe.

Amennyiben valaki nem a megfelelő gyűjtőedénybe dobja a hulladékot, akkor azzal a válogatást végzők részére jelentős többletmunkát okoz, azaz nagyobb lesz a felmerült költség. Kis odafigyeléssel tehát kiváltható az így felesleges válogató munka. Kérjük, hogy ezt szem előtt tartva használja a szelektív szigeteket.

Vannak olyan termékek - Pl.: gyümölcslé, tej - amelyek csomagolását nehezen lehet a korábban említett hulladékfajták közé besorolni. Ezek az italos kartondobozok több különböző anyag rétegeiből készülnek. Ezeket a dobozokat a papírgyűjtő edénybe kérjük dobni.

A gyűjtőedények ürítése lakossági észrevételek figyelembe vételével készített szállítási program szerint történik.

Kedvező tapasztalat, hogy egyre többen élnek a szelektív hulladékgyűjtés lehetőségével. A használók figyelemmel kísérik az egyes gyűjtőedények ürítését és telítettségét. A tapasztalatokat pedig megpróbálják eljuttatni cégünkhöz. A kapcsolat felvétel könnyebbé tételére társaságunk munkatársai a 06-80-911-026 ingyen hívható telefonszámon várják a jelzéseket, ha a rendes ürítés ellenére megtelt a gyűjtő. Amennyiben valaki telefonál a zöld számra, a szigetazonosító számot és a megtelt hulladékfajtát kell bemondani. A zöld számon tett bejelentés alapján 24 órán belül intézkedés történik az elszállításról.

Sajnos vannak olyanok, akik közönyösek a környezet tisztaságára, rendetlenné teszik a szigetek környékét, ezzel bosszúságot okozva a többségnek. Ilyen esetekben a szabálysértő szemetelők ellen jogi eljárás kezdeményezhető a gyűjtőszigeteket rendeltetésszerűen használók érdekében.

Kapcsolódó cikkek:
Főoldal  Ingatlanpiac  Hírháló  Magazin   Infótár  Hitelcentrum  Ügyfélkapu
2004 © Copyright Emerix Consult Kft. Minden jog fenntartva
Olvassa el! Adatédelmi nyilatkozat, Jognyilatkozat, Médiaajánlat, Impresszum